top of page
Zoeken

20/11 De Ondernemingsrechtbank

Bijgewerkt op: 5 nov. 2019


De ondernemingsrechtbank is een gespecialiseerde rechtbank. Zij neemt kennis van geschillen tussen ondernemingen.


Wij hebben de eer en het genoegen om de Voorzitter van de Ondernemingsrechtbank bij ons te hebben als gastspreker. Dhr. Henri Haex zal ons een toelichting geven waarvoor de "nieuwe" Ondernemingsrechtbank staat. Hij zal praktische en to-the-point informatie geven over de werking, aandachtspunten en nieuwe criteria deze rechtbanken hanteren of zullen hanteren. Hopelijk moet u als ondernemer niet in contact komen met de rechtbank maar weet dat de Ondernemingsrechtbank veel korter bij u staat als ondernemer als u waarschijnlijk denkt. Veel waardevolle informatie. Een niet te missen afspraak!


Zetel van de ondernemingsrechtbanken.

De ondernemingsrechtbanken zijn georganiseerd per rechtsgebied van een hof van beroep.

Er zijn in totaal 9 ondernemingsrechtbanken, namelijk in Antwerpen, Brussel Nederlandstalig, Brussel Franstalig, Leuven, Gent, Eupen, LuikHenegouwen en Waals-Brabant.

De ondernemingsrechtbank kan bestaan uit één of meer afdelingen.

Kamers en samenstelling.

De ondernemingsrechtbank bestaat uit één of meer kamers waarin een beroepsrechter en twee rechters in ondernemingszaken (= lekenrechters) zetelen. De rechters in ondernemingszaken zijn geen beroepsrechters maar ondernemers, bestuursleden, boekhouders, bedrijfsrevisoren enz. Zij helpen de beroepsrechter met hun ervaring uit de bedrijfswereld.

Meer informatie over de samenstelling van het rechtscollege, vindt u onder 'zittende magistraten'.

Comments


bottom of page